VRIJWILLIGERS

Edwin Kasteleijns

Redacteur website en digitale nieuwsbrief

Mijn naam is Edwin Kasteleijns, ben al meer dan 30 jaar getrouwd met Wil. Samen hebben we 2 dochters en op het ogenblik 4 whippets. Met onze whippets doen wij mee aan windhondenrennen, meestal in het binnenland maar een enkele keer ook wel buiten Nederland. Zo zijn we naar Duitsland, Zwitserland en Hongarije geweest met onze whippets.

Vakantie doen wij meestal met de caravan en dan gaan ook al onze whippets gezellig mee.

Ik ben ook geregeld met onze whippets op het hondenspeelpark Steekterpoort aanwezig waar u mij gewoon kan aanspreken ondanks dat ik wat slechthorend ben.

Ik ga mijn best doen om samen met Els de website bij te houden en de maandelijkse nieuwsbrief te verzorgen.

Misschien kom ik u (met uw hond) nog wel eens tegen.

Edwin

(Foto op weg naar het starthok met Elmo in Rotterdam)

Judith Heilen

Gebiedsambassadeur Hazerswoude-Rijndijk

judith.heilen
@alphensehondenbezitter.nl

Mijn naam is Judith Heilen, 56 jaar jong. Samen met mijn zoon woon ik in Hazerswoude-Rijndijk.

Geboren in Eindhoven en via Woerden, Leiden (studie)  in Hazerswoude-Rijndijk  terecht gekomen waar ik nu 19 jaar woon.
Inmiddels woon ik hier samen met mijn 15 jarige zoon en onze Duitse Herder.

Tot 8 jaar geleden full-time gewerkt als leidinggevende op de operatie-afdeling van een middelgroot ziekenhuis maar helaas gestopt met werken. In 2007 heb ik een ernstig verkeersongeval gehad waardoor ik minder mobiel ben geworden. Kan inmiddels weer aardig uit de voeten maar blijf beperkt.

Als kind opgegroeid met altijd een Rottweiler om ons heen besloten wij in 2004 als gezin een hond aan te schaffen en op advies van onze dierenarts werd dit een Duitse Herder.
Nadat wij deze in 2014 hebben moeten laten inslapen is er wederom een Duitse Herder dame gekomen uit dezelfde lijn als de vorige.
Maar vaak heb ik mij afgevraagd: “waar zijn wij aan begonnen”.
Deze dame is een totaal andere hond waar ik meer dan mijn handen aan vol heb. De jongedame is inmiddels 20 maanden en al niet meer weg te denken uit ons gezin.
Wij worden nog regelmatig verrast bij thuiskomst wanneer zij weer iets gevonden heeft om te slopen maar het is een dame met een eigen karakter.

Graag zet ik mij in voor de hondenbezitters in Hazerswoude-Rijndijk.
Inmiddels is het losloopgebied voorzien van de juiste borden, paden schoongemaakt en gras gemaaid dus fijn om met de hond te lopen.
Wel blijft dit losloopgebied ook een fietspad en ik hoop dat er meer begrip kan komen tussen beide partijen.
Fietsers kunnen bellen, remmen en richting aangeven hetgeen onze honden helaas niet kunnen.
Hierdoor ontstaan er veelvuldig minder prettige situaties maar met begrip van beide kanten moeten wij het tot een fijn losloopgebied kunnen maken.
Hondenbezitters hebben plichten maar ook rechten.

 

Barbara Teulings

Gebiedsambassadeur
Aarlanderveen

In 2017 heb ik voor het eerst over de vereniging gelezen. Dit was een artikel over de aanleg van het Hondenpark Steekterpoort. Na het park meerdere keren te hebben bezocht werd mij gevraagd om gebiedsambassadeur te worden voor Aarlanderveen.

Hier woon ik sinds 2001. In 2006 werd ons gezin uitgebreid met Loe. Een kruising tussen een Duitse staander en een Labrador. In 2016 is Zuna erbij gekomen. Een kruising tussen Duitse staander en een Weimaraner.

In Aarlanderveen is er geen mogelijkheid om de honden lekker los te laten spelen. Ik wil graag kijken of dit in de toekomst misschien te realiseren is.

Ik vind het belangrijk dat de inwoners van Aarlanderveen die geen hond hebben, zo min mogelijk overlast ondervinden van hondenbezitters en hun viervoeters. Maar ook dat er een hond vriendelijke omgeving voor de honden en hun baasjes is.

Wilt u iets vragen of melden neem gerust contact met mij op.

 

Ina van Veen

Gebiedsambassadeur
omgeving Preludeweg

Mijn naam is Ina van Veen, 46 jaar en ik heb 2 jongens van 18 en 16 jaar. Opgegroeid in Hazerswoude Dorp, paar jaar in Boskoop gewoond, vervolgens Alphen aan den Rijn, toen Lelystad maar toch weer terug naar Alphen aan den Rijn.
Van jongs af aan heb ik vrijwel altijd een hond gehad, altijd kleine honden, Poedel, shih-tzu, Yorkshire terriër en vervolgens weer een shih-tzu, deze is echter overleden na een bijtincident.

Het gemis van een hond was enorm dus in 2012 hebben we weer een shih-tzu genomen. Een asielhondje, samen met een soortgenootje was hij in de vakantieperiode geparkeerd aan een boom, bang en zwaar verwaarloosd.

Ik ben gebiedsambassadeur omgeving Preludeweg, voor hond gerelateerde problemen spreekt u mij gerust aan. Ik ben herkenbaar doordat ik veel rond rij op mijn scootmobiel, een opvallende, ik heb namelijk een koffer achterop met grote sticker van de Alphense Hondenbezitter.

Regelmatig ben ik te vinden op het Hondenspeelpark voor kleine klusjes, gastvrouw bij evenementen, e.d.. Doordat ik minder mobiel ben doe ik echter meer werk vanuit huis, namelijk de redactie van de Facebookpagina’s van de Alphense Hondenbezitter en Hondenspeelpark Steekterpoort.