MISSIE

Groet

In oktober 2010 werd Koss geboren, de viervoeter van Richard Deijs. Het jaar liep al ten einde, waardoor Richard en Koss weinig gebruik konden maken van de losloopgebieden in Alphen aan den Rijn. Toen het voorjaar van 2011 voor de deur stond, trok Richard erop uit met Koss. Sindsdien komen ze geregeld bij het hondenstrandje van de Zegersloot (zijde Burgemeester Bruinsslotsingel). Terwijl Koss op het strandje aan het ravotten was, verzamelde Richard de glasscherven bij elkaar. Helaas treft hij deze glasscherven tot op heden wekelijks aan. Richard werd zich ervan bewust dat het achterlaten van blikjes, glasscherven of anderszins gevaarlijk afval niet incidenteel was. Het gebeurde wekelijks of zelfs dagelijks. Als reactie op deze constatering, nam Richard contact op met de gemeente. Toen het jaar 2011 ten einde liep, had Richard al een aantal keer een officiële melding gemaakt bij het meldpunt van de gemeente. In 2012 constateerde Richard helaas evenveel vernieling in het gebied waar hij met Koss wandelt. Daarom werd Richard in dit jaar een stuk actiever in zijn communicatie naar de gemeente Alphen aan den Rijn. Hij wilde het probleem op de gemeenteagenda krijgen.

Van verwonding tot vereniging

Het jaar 2013 verliep anders. Richard was nog even actief met betrekking tot het mailverkeer naar de gemeente en het maken van foto’s van de problemen die zich afspeelden op en rondom de hondenstrandjes. Koss raakte dit jaar echter gewond aan een van zijn poten, doordat hij in het glas stapte. Het glas waar Richard de gemeente meerdere malen op had geattendeerd. Uit deze verwonding kwam een dierenartsrekening voort. Richard inde deze rekening bij de gemeente. Dit deed hij met succes. Hierop besloot Richard begin 2014 een algemeen meldpunt te maken. In april van dat jaar vroeg Gerard Kerpershoek, een kennis van Richard en tegenwoordig de secretaris van de vereniging, of Richard misschien een officiële vereniging wilde starten. Een vereniging die de belangen van de Alphense hondenbezitter zou behartigen. En zo ontstond de vereniging.

LID WORDEN

U kunt ons werk steunen door lid te worden van onze vereniging. Zo wordt u op hoogte gehouden van al onze activiteiten en kunt u actief meehelpen om onze missie na te streven.

Vul hier het lidmaatschapformulier in.

OUDERE BERICHTEN